BIOGRAFIE


Op 26 november 2006 maakte het Nederlands publiek voor het eerst kennis met de toen 19-jarige zanger. Tijdens zijn allereerste optreden, in zijn voormalige woonplaats Epe, maakte hij direct indruk en het publiek was laaiend enthousiast.. Voor Dennis was het meteen duidelijk: "Zingen wordt een uitgesproken passie van me en is in de toekomst een onderdeel van m'n leven". 

Een eerste single kon dan ook niet uitblijven. In 2010 verscheen zijn debuutsingle 'Die tijd van toen'. In samenwerking met Sanders Puzzelboeken werden 20.000 exemplaren verkocht. Wegens dit succes kon een tweede persing niet uitblijven. Dit resulteerde in zijn eerste landelijke media-aandacht.

Sterren NL Radio luisteren - NPO sterren.nl - Radiozenders.FM

Eind 2012 verscheen het langverwachte vervolg. 'Samen één' is wederom een single waarbij Dennis zich presenteert als een veelbelovende en talentvolle zanger. De single kreeg enorm veel media-aandacht en behaalde hoge noteringen in de Nederlandse hitlijsten, zoals die van TROS Sterren.nl, Radio NL, Dutch Mega Charts, Sterrenparade RTV Oost, etc. Zelfs bij onze zuiderburen bereikte Dennis een hoge notering in de Top 30 van de VBRO. De waardering voor dit succes is de nominatie voor 'Beste Nederlands Talent' op de TROS BUMA AWARDS 2013.    

RADIONL, Radio met Nederlandstalige muziek luisteren - Radiozenders.FM

In 2013 verscheen ook zijn derde single 'Wie ben jij'. Een single die perfect past in het genre van Nederlandstalige popmuziek. Een succesvolle productie, wederom uit de hand van Robert Dorn. Weer een jaar later verscheen 'Weg van jou', waarmee Dennis wederom de hitlijsten heeft gevonden. Diverse TV optredens en Radio interviews zijn logischerwijs het gevolg.

In 2014 maakte Dennis tevens zijn debuut in het theater. Dat was de stap naar het uitkomen van één van zijn grote wensen. Een eigen theaterconcert. Deze kwam er! In 2016 stond hij voor twee uitverkochte zalen van het Orpheus Theater in Apeldoorn. Zijn singles 'Sterker' en 'Je bent wie je bent' zijn de zanger op zijn lijf geschreven en werden tijdens deze shows voor het eerst gepresenteerd. Vooral de laatst genoemde is een heel persoonlijk liedje geworden, wat door zijn publiek enorm gewaardeerd wordt. 

Theater & Congres Orpheus | LinkedIn

'Kleine grote jongen' was enorm succesvol na zijn release in 2019. Meer dan drie weken stond de single in de Sterren NL Top 20. Misschien daarom ook één van de succesvolste singles tot nu toe. Hoogtepunt was de uitnodiging van HenkJan Smits en Manulea Kemp bij NPO radio 5. Daar werd 'Kleine grote jongen' prime time volledig live gespeeld. 'Iets wat goed is verdiend een podium', aldus HenkJan Smits. 

 

Luister Radio 5 online, Radiozender Radio 5 Live Stream


Een jaar later was daar het langverwachte duet samen met Femke Hengeveld. Al vele jaren worden zij samen veel geboekt om de mooiste duetten te zingen. Tijdens één van de theaterconcerten beloofde Dennis zijn publiek dat er ooit een duet opgenomen gaat worden. 'Dansen van Geluk' is samen met Toekomst Music uitgebracht en werd op vele landelijke radiostations toegevoegd aan de playlist. 

Begin 2021 heeft Dennis de finale bereikt in het item 'Liedje zoekt artiest' bij Radio Veronica. Niemand minder dan Ferry van Leeuwen (bekende uit de band van Marco Borsato en Edwin Evers) is schrijver en componist van het liedje en uiteraard bedenker van het item. 

Bestand:Veronicatvlogo.png - Wikipedia

Net als bij vele andere artiesten stond de agenda in 2022 en 2023 bomvol optredens. Dat zorgde ervoor dat er eind 2023 pas gewerkt kon worden aan iets nieuws. Een nieuw theaterconcert werd er voorbereid en deze kwam er in januari 2024. In een prachtige show genaamd MooiNederlands zong Dennis de mooiste Nederlandse liedjes van grootmeesters als Blof, Acda en de Munnik, Boudewijn de Groot, Frank Boeijen, Racoon en vele anderen. Twee uitverkochte shows met een een meer dan enthousiast publiek was het uiteindelijke resultaat! Is MooiNederlandshet begin van  landelijke theatertour met deze liedjes?!

SPOTIFY

iTUNES

DEEZER